Спа център


Спа рецепция

Спа процедурите са необходима, дори задължителна част от всяка ваканция.
Тяхната цел е в кратък времеви  период, с помощта на даровете от природата,  знанията дошли до нас от миналото, както и чрез наука и иновации да се постигне освобождаване от натрупания стрес, пълна релаксация и последващо презареждане с  живителни сили.

В СПА центъра на „Катарино” се срещат достиженията на вековната грижа за здравето на човека на Изтока и Запада. Тук се предлагат комбинирани терапии и специални пакети, който са приятна изненада и дар за здравето на всеки гост.

Центърът се състои от:
  • термална зона/вътрешен, външен басейн, сауна, парна баня, лакониум, душове, ледени обтривания, knipe пейка/
  • зона за СПА терапии и масажи
  • зона за релакс с керамични шезлонги
  • външна зона с шезлонги за слънчеви бани от пролет до есен

Посещението на термалната зона е комплимент към всички гости на комплекса.

Спа рецепцията е в центъра на съоръженията.
Резервациите за терапии се извършват от тук, като гостите могат да разчитат на професионалните консултации на специалисти с дългогодишен опит. Предлагат се индивидуални посещения на различни съоръжения, масажи и процедури, а също така и спа пакети.

В зоната за терапии са разположени 6 масажни кабинета.

Препоръчваме началото на СПА пътешествието да започне с хидрована със соли от мъртво море или пък с отпускането върху топли водни легла и различни  обвивания: с  водорасли с антицелулитно действие, с алое вера и козе масло за хидратиране на кожата.

Невероятна е кабината на благородния камък, пренасяща идеи от древната китайска философия за единстовото на вички елементи в природата. Гостите сядат на топли керамични пейки и се осамотяват в приглушената светлина на помещението. Специално подбраната музика, цветове и аромати стимулира човешката сетивност и предизвиква наслада. Тялото се отпуска  и затопля, като така се подготвя за следваща процедура- класически европейски масаж на цялото тяло.

От терапиите на Изтока идва хамамът.
В неговия модерен вариант са топлите керамични легла, върху които се отпуска тялото. Терапевти правят пилинг на тялото със сапун и ръкавица или по избор с морска сол и мед.

Лечебна терапия с глина включва посещението на сарай баня.
Четири различни цвята глина с различен химически състав и въздействие се използват за покриване на тялото. Бялата глина е предназначена за лицето. Шията и деколтето се покриват с жълта, коремът и предната част на тялото – с червена, а останалата част- със сива глина. Музиката, която звучи откъсва от света. В първите 10 минути кабината се изпълва с топъл въздух, който изсушава глината върху тялото. В следващите 10 минути струята се сменя със силна топла пара, втечняваща глината, а завършващия топъл душ я отмива изцяло от тялото.
Препоръчителната процедура след сарай баня е лекият релаксиращ и омекотяващ кожата масаж в продължение на 30 минути.

Ваната на Клеопатра също не е за изпускане.
Тя е с добавки на козе мляко, мед и аромат на етерични масла. 15 минути са достатъчни, за да се подготви тялото за последващи масажи.

Вана Флотация- почувствайте топлината, сигурността и спокойствието като в майчина утроба.
Ваната е с висока концентрация на соли и така тялото се задържа на повърхността, освобождавайки се от естествената гравитация. Водата е с телесна температура. Светлината в помещението постепенно се намалява и така се отстраняват всички външни дразнители. Смята се, че едночасов престой във ваната се равнява на 4 часа сън.