Фестивали и културни събития в Банско и Разлог

Фестивали и културни събития в Банско и Разлог

В дестинацията Банско и Разлог се организират събития с висока културна стойност. Повечето от тях са с дълга история и си заслужва да бъдат част от една зареждаща и одухотворяваща почивка в Катарино СПА Хотел.

21 – 22 юни – Франкофоли Благовеград

 Международен фестивал за съвременна франкофонска музика. Фестивалът е основан през 1985г. от Жан Луи Фулкие в град Ла Рошел. През 2015г. Благоевград се нарежда до такива градове домакини като: Монреал /Канада/, Спа /Белгия/, Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.

Заслужава си СПА ден в Катарино и вечер на Франкофоли в Благоевград! Разстоянието ще Ви отнеме само 45 минути с  автомобил.

24-30 юни - Звездите на театъра

Есенция на най-добрите театрални постановки в България, за които често билетите не стигат и се продават месеци на ред по - рано. Фестивалът е резултат на усилията и артистичното лоби на известната актриса Нона Йотова.

17-19 юли – Международен фестивал на камерната музика

Забележително събитие от най-висок професионален ранг. Основано е през 2018г. от Марина и Николай Фридман, които са професионални музиканти и преподаватели в консерватория в Израел. Благодарение на техните контакти в международната музикална общност, гостите и жителите на Разлог и дестинацията имат възможност да чуят виртуози от световна класа. Горещо препоръчваме събитието на нашите гости, които са почитатели на класическата музика.

2-5 август – Неотъпкана пътека. Камерна музика в Ковачевица

Ковачевица е красиво разположена, подобно на Катарино Хотел & СПА, на южен склон, но в Родопите. Със своята невероятна архитектура от каменни къщи, природа и панорама към Пирин, това село е истински пазител на българския дух. Фестивалът се провежда от 2018г. и носи знака на забележителните фестивали на Европа, атестация, която се дава от програмата за култура на Европейския съюз.

Ковачевица е на 70км от Катарино в посока град Гоце Делчев.

8-12 август -  Международен джаз фестивал Банско

Музиката на свободните хора

През 2020г. ще бъде 23-то издание на фестивала. Осъществява се на площада в Банско с вход свободен. Правейки реверанс към традиционната българска музика, първото издание на Джаз фестивала извиква на сцената известните бански състави, за да направи мост към една световна култура. Програмата застъпва всички стилове в джаза и в годините успява да създаде ново поколение от меломани в региона, които обичат, чувстват, слушат и свирят джаз.

В края на август -  Фестивал на оперната и класическата музика в Банско

Отново центърът на Банско е домакин. Вход- свободен

6-7 септември. Балкански фестивал в Банско

Ритъмът на Балканите и изпълненията на големи балкански звезди събират най - многобройната публика в дестинацията.

20-24 ноември -  Банско филм фест

Международен фестивал на планинското кино. Зад гърба си има вече 19 издания. Успехът му се дължи на интересната кино продукция, срещите на живо, представянето на книги и фото изложби. Входът е свободен. Провежда се в културния дом на Банско.

https://www.livechatalternative.com/