Нова година в Катарино Спа хотел

Нова година в Катарино Спа хотел

Нова година – ритуал и празник

Нова година е най-старият празник на Земята, празнуван още преди 4 000 години. Това е и един от най-красивите празници навсякъде по света. Настроението е приповдигнато, светлини и фойерверки озаряват небето, а шампанското искри в чашите.

Според психолозите, това е своеобразен ритуал за сполучлив преход от една в друга година, придружен с надеждата, че следващата година винаги е по-добра от предходната. Много хора също смятат, че колкото по-празнично и весело посрещнат Нова година, толкова по-добра и успешна ще бъде тя.

Хиляди цветни фойерверки осветяват небето на Нова година. Още от древни времена, хората са смятали, че огънят гони демоните и злите сили. Затова са и традиционните пръчици с бенгалски огън, които палим всяка година.

New Year in Katarino SPA

Нова година в Катарино СПА

Посрещането на Нова година в Катарино СПА Хотел Ви гарантира истински празник – такъв, какъвто сте си го представяли в романтичните си мечти с гледка към снежната красота на Пирин, с вкусна натурална храна, релакс в СПА и басейни с минерална вода, с много настроение и позитивизъм, че въпреки всичко, животът е прекрасен.

Нова година в Катарино Спа хотел

Специално за новогодишните празници Катарино СПА Хотел е подготвил на своите гости пакет „Новогодишна СПА & СКИ ваканция“.Офертата е валидна за периода 29 декември 2020 г. – 2 януари 2021 г.

В пакета е приложена 15% специална отстъпка и безплатно настаняване на деца до 7-годишна възраст. За скиорите е предвидено закупуване на ски карти директно на рецепцията на хотел Катарино, безплатни трансфери от/до началната станция на лифта в Банско по разписание, безплатно ползване на ски гардероб за съхранение на собствено или наето ски оборудване. Единственото изискване, за да ползвате преференциалните условия, е минимален престой от 4 нощувки.

Пакетните цени за новогодишната оферта на Катарино СПА Хотел включват комфортни нощувки в основната хотелска част или вили Вихрен, богати закуски и превъзходни вечери с внимателно подбрани ястия, приготвени с много любов по автентични рецепти с натурални продукти от фермите на хотела, безплатно ползване на детски кът , предразполагащ малките гости в Катарино към щури и занимателни игри, под надзора на професионални детегледачи, безплатен Wi-FI интернет и паркинг.

Гостите на комплекса могат да избират между настаняване в комфортни хотелски стаи и апартаменти или самостоятелни вили Вихрен, които са в рамките на комплекса.

Празничната нощ можете да посрещнете в класическият ресторант Катарино, разполагащ с 4 сепарирани зали или ресторант Механата, който е изпълнен в традиционен български стил.

Менюто за Новогодишната нощ е богато и изкушаващо. Освен 10-степенното сет меню ще има организиран шоу кукинг с разнообразни месни деликатеси, я в ресторант Механата ще има и коктейл.

Нова година в Катарино Спа хотел

Празничната Новогодишна програма ще включва атрактивни водещи, оркестър, DJ, фолклорен блок и специална анимация за най-малките ни гости. За скиорите има ски гардероб за безплатно съхранение на собствено или наето ски оборудване. Гардеробът предлага ски под наем от реномираната марка Солмон на преференциални цени.

Катарино СПА организира и безплатни трансфери по график до първа станция на лифта в Банско.

Освен всичко това, всички гости, избрали да посрещнат Нова година в Катарино СПА Хотел ще могат да ползват напълно безплатно термалната зона на комплекса - вътрешен и външен басейн с лечебна минерална вода с температура 34 градуса, джакузи пещера, солна стая, финландска сауна, кива сауна, инфрачервена сауна, арома парна баня, панорамна парна баня, лакониум, приключенски душове, тепидариум, панорамна релакс зона с открита камина, леден фонтан.

СПА & Уелнес центърът на Катарино СПА е прекрасно допълнение към новогодишната Ви ваканция. Тук ще откриете земното съвършенство. Тук е мястото, където ще възстановите Вашия душевен баланс, а безгранична лекота и щастие ще Ви изпълнят след отмората в релакс зоната, осветявана от живия огън на камината или в панорамната парна баня с омайваща гледка към планината.

Нова година – празничен фестивал и кукери в Разлог

Освен всичко, което Ви очаква в комплекса, избирайки Катарино за новогодишните празници, ще станете свидетели на нещо уникално – фестивалът „Старчевата“ в Разлог. „Старчевата” превръща първия ден от новата година в истински празник на традициите, обичаите, самобитния и уникален дух и култура на този град.

Кукери в атрактивни и оригинални костюми, ръчно изработени маски и съхранени традиции показват участниците в карнавала. Фестивалът започва с парад. Вие се дълго и пъстро хоро, което кукерите пазят. Моми и ергени, облечени в народни носии, играят без умора. Има наричания и благословии.

Местните кукери се наричат “чауши” и “старци”. Те са облечени в кози кожи, а главите им са украсена с кози рога, накичени с пъстри орнаменти. Звънци с дебел кожен ремък се опасват около кръста. Те са основната атракция на фестивала, но автентичните народни носии, с които момите и ергените излизат по улиците, също са забележителна част от културното ни наследство.

Стремежът при кукерските игри е чрез специални магически танци и страшни маски да бъдат уплашени и прогонени завинаги злите духове и сили, така че да има здраве и богата реколта през следващата година.

Нова година в Катарино Спа хотел

Фестивалът „Старчевата“ се провежда в центъра на град Разлог, само на 5 минути от Катарино СПА Хотел. Хотелът осигурява безплатни трансфери до фестивала за всички гости, желаещши да се докоснат до автентичните местни традиции.

Има невероятно вълшебство в Новогодишния празник. Уж е само една от 365 вечери, но събира в себе си милиони мечти и надежди. За отлично начало на новата година изберете Катарино СПА Хотел.

https://www.livechatalternative.com/