Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

Много хора казват, че с малко дете на почивка не е почивка, но ние от Катарино СПА Хотел спокойно можем да заявим, че почивката с деца при нас си заслужава!

Преди да вземете със себе си децата е важно да се уточни тяхната възраст

Децата са с различни нужди когато са бебета, малки, по-големи и тийнейджъри, а бихме казали и пост тийнейджъри. Колкото по-малки са децата, толкова по-зависими са от родителите и толкова повече родителите трябва да се съобразяват с детския ежедневен режим. 

Според психолозите по време на почивка с малки деца трябва да се планират по-дълги престои, които да дадат възможност на малчугана да се адаптира към околната среда, за да няма плач и изнервяне. Ако времето е проблем, тогава трябва да се изберат курорти на близко разстояние с подходяща надморска височина и климат.

Почивката трябва да е с детския ритъм, с готовност за забавления заедно, за споделяне и игра, а не просто преместване от едно място на друго и сменяне на леглото. 

Облекчаващите обстоятелства в тази ситуация ще бъдат :

 • добре обмисленото и удобно настаняване 
 • топлината 
 • подсигуреното хранене и неговото разнообразие 
 • комфортът на стаите 
 • грижата на персонала на хотела

Всеки малчуган се нуждае от 9 часа сън. Следобедният сън на пет-шест годишните също е важен. Бабите казват - лягат ли децата, лягат и родителите. Денят е голям и с добро планиране може да бъде интересен и ненатоварващ. И все пак акцентираме, че при почивката с деца, децата са в центъра на вниманието. 

Многобройни са примерите за отегчени, досадни и пакостливи деца на дългите трапези на възрастните или на изморителни турове из дестинациите. Пощадете себе си, като забравите за себе си в компания с деца!

Настаняване, топлина, храна

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

Сред основните фактори за спокойна ваканция с деца са удобното семейно настаняване. Апартаментите с кухненски бокс и дневна, фамилните къщи предоставят достатъчно място. 

Можете да вземете предвид офертите на Катарино СПА, които включват закуска и вечеря, а децата до 6 години /ненавършени/ се настаняват безплатно. Дългите престои се стимулират с отстъпки до 15% от цената през спокойните седмичните дни.

Добре организираното хранене е от изключително значение

Животновъдната ферма на Катарино е създадена в екологично чист район с подходящ микроклимат и фермерски традиции. Стопанството е край град Кресна и в него се отглеждат хуманно и свободно стадата от елитни крави, овце и кози.

За каузата ‘’производство на чиста и честна храна’’ са привлечени зоолози и ветеринари с дълъг опит, а също така и специалисти в хранително-вкусовата промишленост. Фермата разполага с минилаборатория за постоянно изследване, контрол и анализ на произведените продукти, както и със собствена мандра. 

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

От фермата на Катарино за сутрешната закуска пристигат качествени млечни продукти, като :

 • прясно мляко 
 • сирене 
 • масло 
 • кисело мляко 
 • кашкавал и др. 

Повод за гордост е стадото крави от породата Нормандско говедо, внесени от Франция. Характерно за кравето мляко от породата Нормандско говедо е високото съдържание на калций и високото съдържание на протеин, който е от противоалергенния тип бета казеин. Във Франция това млякото се използва изключително за производство на адаптивно мляко и хумана.

Време за игра

По време на почивка в Катарино СПА Хотел вашето дете ще може да се възползва от изцяло функциониращия детски център. Заниманията с аниматори по обяд включват Арт клас и Детски клуб до 15:00ч. и партита и игри на открито след 16:30ч.

Време за разходка

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

Няколко идеи:

 1. Разлог е приятен и зелен град. Централният парк има интересни възможности за игра, детски площадки, алеи за каране на колело.
 2. Планината дава здраве и сила. Разходките по леки планински пътеки в подходящо за децата време укрепват тялото, тренират мускулите и дават възможност за поглед в живата природа. 
 3. Всеки ден от комплекса се организират леки сутрешни маршрути с аниматор от хотела.
 4. В подножието на Пирин има много екопътеки. Местността Бетеловото е на 7км. разстояние от Катарино. Информационни табели ориентират към пътеката „Бърлогата на мечката“, „Гнездото на орела“ и към живота на големия мравуняк. 

В близост е село Бачево - място за конна езда и разходки, където се развива детска езда и групови разходки на кон. Малките туристи със сигурност ще харесат Паркът за танцуващи мечки в Белица /на 17км. разстояние/. Атрактивно влакче от поляната пред парка, преминаващо през стара гора, носи допълнителни емоции за цялото семейство.

 1. По-големите деца могат да се забавляват с каране на колела или с катерене в два обособени за това центъра - местността Пещерите край Банско и Въженият парк край Добринище

Време за релакс

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

При добро планиране на деня, родителите биха могли индивидуално да откъснат време и за себе си, докато децата спят или се забавляват с аниматор. Уникалният СПА център на Катарино предлага разнообразно меню за релакс, възстановяване и красота - а това са нещата, от които със сигурност се нуждаете.

Хидротерапиите, успешно се комбинират с масажни програми и СПА ритуали. Грижата за красотата е в ръцете на подготвени терапевти с използването на реномирани френски козметични марки като Филорга и Йонка.

Погрижете се за себе си!

Когато се чувствате силно напрегнати и натоварени. Когато денят изпива силите Ви, а времето за възстановяване не достига. Не се отчайвайте, тъй като точно тогава Ви е нужна спешна и интензивна грижа - силен рестарт и обновление. В такива моменти добре е да оставите децата вкъщи с близки хора.

100% внимание към своята собствена особа! Как?!

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

За да постигнете това, не забравяйте следните насоки :

 • Изберете бягство сред природата, с комфорт и безгрижен престой.
 • Планирайте бърза уикенд СПА програма.
 • Гмурнете се в СПА безвремие! Заложете на ваните с чиста минерална вода от извора за сваляне на нервното напрежение и отпускане.
 • Изберете СПА ритуал с комбинирано въздействие върху цялото тяло и релакс на мозъка. 

По принцип СПА менюто на „Катарино“ предлага програми като:

 • „Антистрес“- приятно съчетание на арома вана с лечебна минерална вода от извора на Катарино, подхранващ масаж на цяло тяло и хидратираща маска за лице.
 • „Тайните на Клеопатра“- потапяне в топла вана с мед и мляко. Нежно премахване на мъртвите клетки с ексфолиант от кафява захар и завършваща маска с подхранващи кожата етерични масла.
 • „Екзотична наслада“ с кокосов пилинг и подхранващ масаж на цяло тяло с кокосово масло.
 • „Шоколадово изкушение“- био пилинг с шоколад и подхранващ масаж на цяло тяло с какао.
 • „Подхранващ ритуал“- пилинг с мед и кафе, подхранваща маска с етерични масла и подхранващ масаж на цяло тяло.

Поглезете небцето си!

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?

Превъзходната храна е прясно приготвената храна. Катарино СПА хотел разполага с класически ресторант, лятна тераса с BBQ и механа, в която се акцентира на местната кухня и нейните авторски превъплъщения.

Също така комплексът има : 

 • пекарна за хляб 
 • сладкарско производство 
 • собствена марка занаятчийска бира „Калугерица“ 

Хранителните продукти с марката “Katarino Food” са над 60 вида и най-хубавото е, че всички те са част от богатството на закуската и вечерята. В Алакарт ресторанта може да се насладите на организирани дегустации на вина и мезета и специални вечери.

Кога да вземете с Вас и кога не - децата си на почивка ?
Очакваме Ви в Катарино СПА Хотел за ваканция пълна с приятни емоции и релакс!

https://www.livechatalternative.com/