Политика за онлайн резервации

 1. Извършване и гарантиране на онлайн резервации

Всички резервации, извършени директно през сайта на Катарино СПА Хотел, са гарантирани, ако получите потвърждение за:

 • Завършена резервация със съответните параметри и период на валидност
 • Изтеглена сума от предоставената от Вас дебитна или кредитна карта, съобразно политиката на Хотела.

Моля, уверете се, че в картата Ви има достатъчно наличност и че сте задали коректно реквизитите за плащане с виртуален ПОС. Ако не получите потвърждение за успешно изтеглена сума, резервацията Ви е невалидна.

Ако имате проблем с процеса на резервация, моля да се свържете с отдел „Резервации“, тел. 0893 088 983; имейлreservation@hotelkatarino.com

 1. Предплащане на резервацията

Предплащането на резервацията се извършва чрез виртуален ПОС терминал на банка Уникредит Булбанк АД. Сигурността на плащането Ви и защитата на личните Ви данни са 100% гарантирани от банката.

 • В Катарино СПА Хотел можете да платите с карти Visa и MasterCard.
 • Плащането е в български лева. Превалутирането на суми в евро е по фиксирания курс на БНБ 1 евро = 1,95583 лв. / BGN.
 1. Видове резервации според политиката на предплащане

3.1. Стандартна резервация

 • При стандартна резервация се изисква минимален депозит, обикновено в размер на първата нощувка. Разликата до пълния размер на дължимата сума по резервации се заплаща на рецепция, при настаняване. В периоди с висока заетост или специални празнични дни като Коледа и Нова година, е възможно изискуемата сума за гаранция да бъде различна. В такива случаи прочетете внимателно посочената политика за конкретния период.

3.2. Резервация с политика на невъзвръщаем депозит /non-refundable rate/

 • При този тип резервации, сумата, която се изисква като предплащане, е изцяло невъзвръщаема в случай, че анулирате. При тези резервации изискваме пълно, 100% предплащане за целия период на престой.
 1. Анулации и неустойки

Преди да направите своята резервация, моля да се запознаете внимателно с условията на Хотела в случай, че решите да анулирате/отмените резервацията си:

 • 1. Ако резервацията Ви е стандартна, връщаме предплатения депозит на 100% преди посочената крайна дата за анулация. Този период обикновено е 7 дни преди деня на настаняване. През зимата или в периоди с висока натовареност, е възможно този период да бъде увеличен. Това задължително се посочва в изискванията за резервация.
 • 2. За празнични периоди като Коледа, Нова година, може да анулирате минимум 30 дни преди деня на настаняване със 100% връщане на депозита.
 • В случай, че не сте спазили изискуемия срок за анулация, Хотелът е в правото си да задържи изцяло предплатения депозит.
 • 3. При късна анулация (1 ден преди настаняване) или неявяване в Хотела (no-show), Хотелът е в правото си да задържи изцяло депозита.
 • 4. В случай, че гостите на хотела желаят да напуснат по-рано от заявения период, Хотелът удържа остатъчната стойност по резервацията (до края на престоя) като неустойка.
 • Кореспонденцията между Клиента и Хотела трябва да бъде в писмен вид, с писмено потвърдена от Хотела анулация.

В случай на потвърдена от Хотела анулация, моля да изпратите на имейл reservation@hotelkatarino.com банкова сметка за възстановяване на сумата. Възстановяването на сумата от банката става съгласно нейната политика, но не повече от 30 дни след потвърждение на анулацията.

 1. Настаняване и oсвобождаване:
 • 1. Настаняването в Катарино СПА Хотел е след 15:00 ч., а освобождаването на ползваната стая – най-късно до 12:00 ч.
 • 2. Ако желаете по-ранно настаняване или по - късно освобождаване, моля, попитайте Главна рецепция дали е възможно и какви са финансовите условия.
 • При късно освобождаване - до 16:00 ч., се доплащат 50% от стойността на нощувката. При освобождаване на стаята след 16:00 ч. се се заплаща 1 пълна нощувка.
 1. Общи условия
 • 1. Онлайн резервация, за която сте получили потвърждение чрез резервационния модул на сайта, се счита за потвърдена.
 • 2. За групови резервации /минимум 10 стаи или апартамента/, както и за корпоративни събития, моля да ни пишете на имейл: reservation@hotelkatarino.com
 1. Фирмени данни

Менажираща фирма за Катарино СПА Хотел е:

„Катарино СПА Хотел“ ЕАД
2708 Благоевград - кв. Покровник, Индустриална зона -3, No 15 
ЕИК: 201379879
ИН по ДДС: BG201379879
МОЛ: Иван Чапов

Моля, използвайте следните координати за кореспонденция с отдел „Резервации“:   

Тел:  0893 088 983; 0893 088 984; имейл: reservation@hotelkatarino.com

Очакваме Ви!

https://www.livechatalternative.com/