Занаятчийската бира на Катарино СПА Хотел

Занаятчийската бира на Катарино СПА Хотел

Бира „Калугерица“ е запазената марка бира, произвеждана и предлагана в прекрасния комплекс Катарино СПА.

Това е истинска бира, приготвена от естествени продукти,  нефилтрирана и непастьоризирана, в три варианта - Лагер, червена и тъмна.

Интересно за бирата

Бирата има четири основни съставки – малц, хмел, бирена мая и вода, като всяка от тях придава специфичен вкус на бирата.

Първите три съставки могат да бъдат внесени от всяка точка на света. Малцът може да е внос от Чехия или Германия, хмелът да е с произход Индия, Китай или Канада, а бирената мая от САЩ.

Четвъртият основен елемент - водата, прави бирата уникална, защото е специфична за всяка географска точка на света.

Бира Калугерица – запазената марка „жива“ бира

Занаятчийската бира Калугерица, произвеждана в Катарино СПА, се приготвя с кристално чиста планинска вода, извираща от 1200 - 1300 метра надморска височина, в залесената с вековен бук местност Калугерица в Пирин.  

 

Dark beer

Lager beer

Red beer

 Описание за тези, които все още не са я пробвали

Бирата Калугерица е игриво златна на цвят, а леката мътност пречупва приятно слънчевите лъчи през чашата. Има фина газировка и бяла пяна. Вкусът на малца придава на тялото закръгленост и се асоциира с мекотата на пресен пълнозърнест хляб. Ароматът на хмел е благороден и се дължи на сорта Hallertauer.

Това е бира с класически баланс във вкусовете и ароматите, букет от полски билки с пръст и разчупена, полуузряла слънчогледова пита. Традиционна Lager бирена мая  дава живот и настроение на безкомпромисните суровини в бирата ни. Отлежала при ниски температури, при наливане в чашата тя разкрива с нетърпение своя потенциал и сила, контролирани 21 дни по време на периода, в който зрее.

Съвет: За да приготвите хубава бира, освен рецепта и технология, се изисква любов, търпение и мерак.

Нашият специалист Светослав Калпачки превърна производството на бира Калугерица в хоби. Той може да Ви разказва с часове за малките тайни, без които бирата нямаше да има този аромат, цвят и вкус.

 

Craft Beer Katarino

Craft beer Katarino SPA

Craft beer Katarino - cheers

  

Ползи от бирата

„Живата“ бира е особено полезна за организма, защото запазва активни всички полезни съставки.

Бирата съдържа разтворими фибри, както и микро- и макроелементи. Особено ценна е заради съдържанието на витамини от група В.

Бирата помага при безсъние, понижава кръвното налягане и лошия холестерол, предотвратява образуването на тромби, пречиства бъбреците, заздравява костите, изчиства кожата, намалява стреса.

Но колкото и да е полезна, трябва да се пие с мярка, въпреки че я класифицираме като нискоалкохолна напитка, заради ниското съдържание на алкохол – до 6%.

Мезе за бирата с бранд Катарино

Бирата Калугерица се съчетава много добре с месните колбаси, сушени деликатесни меса и мезета, сирена, кашкавал и всички други вкусотии, предлагани в Катарино СПА Хотел.

Месните и млечни деликатеси се приготвят със суровини и по оригинални рецепти от Катарино фууд – фирмата, която се грижи за цялостния процес от отглеждане на елитните породи крави, кози и овце във фермите край Кресна, до производството на вкусните месни и млечни продукти, които се предлагат в ресторантите на комплекса и фирмения ни магазин.

Бирата Калугерица много добре се съчетава като вкус дори със сладкишите и вкусните баници, произведени от сладкарите на Катарино СПА.

Food Katarino

Katarino delicious food

Очаквайте

През следващата година ще Ви зарадваме с новите ни плодови (радлер) бири, с вкус на бъз и лимон!!!  

Бира Калугерица можете да консумирате по всяко време на деня, както и през всеки годишен сезон. Но...консумирайте с мярка и удоволствие.

А СЕГА НАЗДРАВЕ!!!!

 

https://www.livechatalternative.com/