Изберете страница

Криотерапията - старият нов метод за лечение със студ

Какво е криотерапия

Криотерапията е познат метод за лечение със студ, датиращ отпреди стотици години. Развитието на съвременните технологии позволява той да се усъвършенства и да се прилага ефективно за цялото тяло.

Крио или cryo от английски означава замразяване, а криосауните са новото съвременно изобретение, което позволява изстудяване на цялото тяло, без главата, до (-) 180 °C  с помощта на течен азот, който е абсолютно безвреден.

Охлаждането на тялото до температура (-) 180 °C стимулира терморецепторите в мозъка. Започва отделянето на норадреналин, който ускорява кръвообращението и активира енергийните депа, които започват да произвеждат енергия за затопляне на тялото. Изстудяването на кожата предизвиква свиване на клетките, а това способства процесите на детоксикация и регенерация на клетъчните нишки.

Криолечението е полезно при

  • Отслабване – ускорява метаболизма и способства по-бързото отслабване чрез изгаряне на мазнини – до 600 cal за 1 терапия. Изравнява стриите
  • Козметичен ефект – влияе положително при екземи, дерматити, обриви
  • Подмладяване – стимулира изграждането на нови колагенови нишки
  • Детоксикация – извежда токсините през кожата на цялото тяло
  • Спортни натоварвания – премахва отоците и успокоява болки в ставите
  • Псориазис, хормонален дисбаланс, ревматологични заболявания, успокоява неприятни симптоми при менопауза, диабет

Ползването на криосауна не се препоръчва при бременни, хора със сърдечни проблеми, студова алергия, тежка анемия, остри бъбречни заболявания, клаустрофобия.

От процедурите могат да се възползват гости на 18 г. и повече години. При деца е задължително да има писмено съгласие от родителите и лекарска препоръка

Как протича 1 процедура

  • Температура в криосауната – регулира се в диапазона -120 до -180 °С.
  • Продължителност – от 1 до 3 минути.
  • Периодика – 2-3 пъти седмично през първия месец, а след това графикът може да се разреди

Преди процедурата – обуват се памучни чорапи, тялото трябва да е сухо, измерва се кръвното налягане. Влиза се в сауната, тялото се потапя изцяло в среда от охладен азотен газ. Извън сауната остава само главата.

Чувството е приятно, а усещането е за охлаждане, но не и студ. При процедурата се отделят ендорфини, които Ви дават енергия. Още след първите 2-3 процедури ще почувствате облекчение на болките в тялото.

Разгледайте и другите ни предложения от уелнес зоната.

Виж актуалните цени и оферти

Получи първи следващата оферта от СПА хотел Катарино

Гарантирано най-добра цена

Best price guaranteed

https://www.livechatalternative.com/