Изберете страница

Дестинации и места, които да посетим

Заобиколен от зелени гори и ливади, обърнал поглед към мраморното било на Пирин, притежаващ безценен минерален извор, Катарино СПА семеен хотел е Вашето място за релакс, възстановяване и зареждане с положителна енергия.

Връх Вихрен е вторият по височина връх в България /2914 м над морското равнище/ и 7-ми в Европа.

В Пирин планина, на площ от 2585 кв. м, се разпростира Национален парк Пирин, който е получил статута си от ЮНЕСКО през 1983 г. Поради изключително голямото биоразнообразие, Национален парк Пирин е включен и в Конвенцията за защита на световното природно и културно наследство.

Пирин планина пленява с изключително красивата си природа, което я прави любимо място за целогодишен туризъм.

Катарино СПА Хотел се намира само на 5 км от Разлог и на 8 км от Банско, а до Гърция и Бяло море се стига само за 3 часа.

През лятото

През лятото може да изкачвате маркирани многобройни планински пътеки до върхове, езера и природни забележителности. Подходящо е за планинско колоездене с над 200 км трасета до всяко населено място в котловината. Ако сте любители на различните видове птици, пеперуди, други животни или сте привърженици на интересни растителни видове, посетете Пирин, защото разноообразието ще Ви плени. Тук са създадени удобни места за пикник и отдих сред природата.

През зимата

Особено атрактивна е планината през зимата. Ски центърът в Банско, който е със статут на световен курорт, предлага модерни съоръжения и ски влекове за една незабравима, вълнуваща зимна ваканция.

Климат

Климатът в Пирин е разнообразен поради големите разлики в надморската височина. В по-ниските части са долините на реките Струма и Места, където се чувства осезаемо влиянието на Средиземно море.

Тук климатът е умереноконтинентален, а средната температура през активния зимен сезон е около -2 °C. Типично планинският климат във високите части на планината е превърнал региона на Банско-Разлог-Добринище в изключително атрактивна ски зона от декември до средата на април. Лятото е горещо, а нощите – прохладни, което благоприятства туризма през цялата година.

Културно-исторически забележителности

Ако се интересувате от исторически местности, природни забележителности, манастири и църкви, или искате да опитате ароматно вино, посетете Катарино СПА. Това може да бъде отправната Ви точка за ежедневни интересни маршрути до Рилския манастир, параклиса Св. Екатерина, църквите в Добърско, Обидимския манастир, църквата и музеите на Банско и Разлог. Друга идея за разходка е Мелник – долината на виното и най-малкият град в България, известен с гъстото и упойващо вино. А ако искате да се потопите в автентична архитектура – заложете на селищата-резервати Лещен и Ковачевица. За децата най-голяма атракция е Резерватът с танцуващи мечки в Белица. На около 8 км от Разлог има изграден атракционен парк за деца и възрастни с въжени линии, стрелба с лък, стена за катерене, АТВ.

Спорт

Голф и велопоходи, планинско бягане и езда, риболов и футбол, тенис на корт и волейбол –  всичко това ще намерите в дестинацията Банско – Разлог. Автентични фолклорни песни и танци също допълват широката гама от възможности за приятно, интересно и нестандартно преживяване.

Енергийно заредено място с омайваща красота и дъх на бор – това е Катарино СПА, мястото за презареждане, за духовно пречистване и холистични практики и ретрийти.

Виж актуалните цени и оферти

Получи първи следващата оферта от СПА хотел Катарино

Гарантирано най-добра цена

Best price guaranteed

https://www.livechatalternative.com/