Да отседнеш върху дърво! 10 изумителни хотела

Да отседнеш върху дърво! 10 изумителни хотела

Дървените къщи, които са кацнали въеху дървета са като сбъдната детска мечта, забулени в своята магия и очарование. Те издигат духа и вдъхновяват мечтите. Ето защо, избрахме да ви покажем мини колекция с впечатляващи хотели, които са се сгушили в клоните на дърветата. Разглеждайки галерията от снимки може би няма да имате усещането, че се любувате на природата, а че сте част от нея!

Идеята за хотели, които са изградени върху дървета определено би се харесала на туристи с приключенски дух, които не ги е страх да излязат от зоната си на комфорт. Тук е моментът да подчертаем, че сгушените хотелски стаи в клоните на дърветата могат да бъдат и синоним на лукс! Те могат да предлагат петзвездни удобства и възможности за релакс! Някои от постройките имат футуристичен дизайн, други пък сякаш са излязли от приказен сюжет, а трети изглеждат някак напълно обикновено - като детски къщички за игра.

Free Spirit Spheres са дървени сфери, които представляват хотелски вили в Канада, разположени на 10 м височина и са захванати към дървета, без да ги нараняват. Всяка една е създадена от фибростъкло, поставена в дървена рамка от смърч. Повечето са предназначени за настаняване на двама души, които да се чувстват удобно и истински да се насладят на заобикалящата ги природа.

Тук няма да намерите будилник или телевизор, защото времето сякаш е спряло. Можете да се събудите под звуците на гората и да съзерцавате планините или да отправите поглед нагоре към звездите, които се окривате през прозореца на леглото.

house1

house2

house

 

Post Ranch Inn на Big Surтова е името на известния хотел в Калифорния, който предлага 5- звездна планинска панорама. В комплекса се намират всички удобства, но най- впечатляващото определено е непокътната естествена обстановка.

Post Ranch Inn на Big Sur

Post Ranch Inn на Big Sur 

Това е един отдалечен еко хотел, сгушен в централната долина на Коста Рика. Комплексът предлага 20 вили на открито, разположени високо над река Пакуаре. По- голямата част от тях са без електричество, за да може гостите напълно да изключат външния свят. Някои апартаменти разполагат със собствени палуби на дървесните къщи, до които се стига по въжен мост.

 Коста Рика hotel

Това са седем издигнати каюти, които са част от хотел Treehotel, разположен в малко село в арктическия регион на Швеция. За начало има изключителните екстериори: един прилича на НЛО, друг прилича на птиче гнездо. Вътре кабините са изискани, с елегантни, минималистични мебели и уютни зони за почивка. Въпреки, че на някои гости може да се наложи да пътуват до отделно съоръжение, за да си вземат душ, гостите твърдят, че това е малка жертва на фона на такова уникално по рода си изживяване. Комплексът предлага СПА процедури , масажи и други активности за релакс и развлечение.

хотел Treehotel

хотел Treehotel

хотел Treehotel

Разположена в сърцето на националния парк Крюгер в Южна Африка, малкият хотел Lion Sands Game Reserve разполага само с три места за настаняване на открито, всички идеални за любителите на сафари. Най-луксозното от триото е 540 квадратни квадрата малко имение, което е разположено в клоните на дървета. Помещението се намира високо над саваната, за да може гостите да селюбуват на дивите животни.

 хотел Lion Sands Game Reserve

 

хотел Lion Sands Game Reserve

хотел Lion Sands Game Reserve

САМАНА ПЕНИНСУЛА, ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

Това е хотелски комплекс, който се състои от двадесет кабини на открито, които са кацнали в клоните на самите дърветата, свързани са по между си с мостове и са покрити с балдахини пътеки. Звучи и изглежда като пълна фантазия, но всъщност е реалност! Разглеждайки снимките тези ато къщи, сгушили се в дърветата са като тези, за които сякаш сме мечтали като деца. Мястото е популярно сред туристите, посещаващи региона и е предпочитано като късче от рая, където наистина може да забравиш за напрегнатото ежедневие.

 САМАНА ПЕНИНСУЛА

САМАНА ПЕНИНСУЛА

Hotel Katarino 

Koh Yao Noi, Тайланд

 

Това определено е едно от най- красивите места в класацията, които омагьосват с дива, девствена природа и невероятна панорама към залив и тайландската джунгла. Построено с екологични материали, всяко помещение е с размери 300 квадратни метра, екзотична баня на открито. Въпреки луксозните помещения, тук съвременните удобства като електричество, телевизори и Wi-Fi достъп не са достъпни!

 Koh Yao Noi, Тайланд

Koh Yao Noi, Тайланд

Koh Yao Noi, Тайланд

Tree House Hideaway се намира на границата на индийския Национален парк Бандавгар в Индия. Малкият хотелския комплекс се е сгушил уютно в клоните на дърветата и постройката отдалече дори се слива с природата. Постройката е изградена само с естествени материали, за да могат гостите й да усетят хармонията на природата! Дървена веранда, разкриваща невероятната растителност, балдахин в спалнята и автентичен стил придават стил на хотела.

Tree House Hideaway 

Tree House Hideaway 

Tree House Hideaway 

https://www.livechatalternative.com/