Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Какви семейни оферти за почивка предлага хотелът ?

Щастливи сме в България с красиви сезони. В стария мит за сътворението, когато Господ раздавал земите на народите, в шепата земя на българите сложил всичко: планини и реки, низини, равнини и котловини, море и реки.Катарино е благословено кътче в Разложката котловина. 

Едноименният хотелски комплекс съчетава по най-добрия начин природни дадености и комфорт за освежаваща и презареждаща почивка както за възрастни, така и за семейства с деца. 

Минералната вода от собствен извор, чистият планински въздух, слънчевия склон и отдалечеността от шума и трафика на топ курортите в региона, правят Катарино СПА идеално място за балнеология и климатотерапия. 

Есенните оферти на комплекса са особено подходящи за семейства с деца, които все още не са ученици. Най-новата програма включва четири нощувки със закуски и вечери през седмичните дни като децата /до шест години/ се настаняват и хранят безплатно. Отстъпката по офертата е 20%.

Когато родителите са твърде заети през работните дни, програмата „Еко СПА“ на Катарино предлага настаняване през уикенда при три нощувки с преференциално намаление от 10%.

Какви са предимствата за семействата ?

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

 Може да се насладите на следните няколко преимущества :

 • Хотелът е просторен, с широки коридори и фоайета, с достъпна среда за детските колички.
 • Стаите са с нова мебелировка, висококачествени и удобни матраци, естествени тъкани и просторни бани с душ кабина. Предлагат се - двойни стаи и апартаменти.
 • Гостите ползват комплимент чай и кафе - във всяка стая има термокана.
 • За големи семейства особено подходящи са двуспалните апартаменти във Вила „Вихрен“, които притежават просторна дневна с камина и кухненски бокс.
 • Безплатно се предоставят бебешки кошарки с необходимите чаршафчета и постелки.
 • Храненето е на високо ниво. Държи са на качеството на продуктите и натуралния произход.
 • Всеки ден има безплатни занимания за децата в детския клуб.
 • Организират се излети с леко натоварване сред природата.

Повече за храната

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Храненето в хотела е добре организирано. Освен основният ресторант, където се подготвя богатата блок маса за закуска и вечеря, на разположение е алакарт ресторант и механа с традиционна кухня от Разлога. Капацитетите на легловата база напълно съответстват на местата в ресторантите. Атмосферата е уютна и задушевна.

На родителите с малки деца може би ще бъде интересно да разберат за млякото и млечните продукти, които се предлагат на блок масата. Те идват от собствената ферма на „Катарино“, която е разположена в екологично чистия район на град Кресна. 

Тук се отглеждат специални породи крави, овце и кози. В малката мандра всеки ден се произвеждат сирена, кашкавали, извара, прясно масло, кисело и прясно мляко. 

Качеството на млякото предопределя изборът на породите

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Повод за гордост на нашата ферма е стадото крави от породата Нормандско говедо, внесени от Франция. Любопитен факт е, че всяко едно животно от кравефермата разполага със собствен паспорт и дълго родословно дърво от минимум 100 години. 

За да се подчертаят и съхранят най-добрите качества на породата и тя да се развива успешно, селекционерите във Франция притежават 250-годишнаистория на породата и стриктно съблюдават развитието на нейния генофонд.

Характерно за кравето мляко от породата Нормандско говедо, е високото съдържание на калций и високото съдържание на протеин, който е от противоалергенния тип бета казеин. Във Франция това млякото се използва изключително за производство на адаптивно мляко и хумана.

Млечните и месни продукти от фермата на Катарино могат да се закупят от фирмения магазин, намиращ се на партера на хотела.

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Катарино СПА Хотел разполага с:

 • Пекарна за хляб. Живият огън нагорещява по най-стария начин пещта, а когато пепелта от изгорелите дърва побелее, започва същинското печене. Хлябът се забърква с естествена закваска и различни житни смеси, втасва на топло, а после бухва и се изпича с невероятно вкусна и хрупкава коричка. Наличието на пещ благоприятства приготвянето налюбимите на всички пици.
 • В кухнята всеки ден се приготвя прясна домашна паста.
 • Сладкарската работилница е отговорна за сладките изкушения, торти, петифури, еклерчета и всякакви други сладости.
 • Забележителен е домашният сладолед. За него се използва шоколад или сочни сезонни плодове, истинска сметана, а не някакъв фабрикат. Не се добавят консерванти и стабилизатори, така че сладоледът напомня охладен крем, без ледени кристали, които са чести виновници за зачервеното гърло на малките лакомници.
 • Почитателите на месото могат ще бъдат доволни от скарата на дървени въглища, ароматно пушеща на лятната тераса край открития басейн.
 • „Калугерица“ е занаятчийската бира, произвеждана на място.
 • Още към собственото производство можем да добавим виното от долината на Струма и Мелник, както и богатите плата със сухи мезета за прекрасни вечери край камината.

Активности и спорт, забавления

Балансираната семейна почивка е много повече от удобно легло и вкусна храна. 

Семейна почивка в хотел Катарино СПА

Катарино СПА Хотел се намира между три планини - Рила, Пирин и Родопите. Това благоприятно местоположение е подходящо за кратки и по-дълги преходи. За семействата с деца перпоръчваме еко пътеките, тръгващи от местността Бетеловото в посока хижа Яворов. Есенната гора е особено красива. 

Търсейки гнездото на орела или бърлогата на мечката, децата могат да събират пъстро обагрени листа, посипали горските пътеки, а после да се занимават с апликация в детския клуб и да развиват своите творчески заложби. 

Ако не забравите детското колело, близкият град Разлог много ще Ви зарадва. Централната част на града е със спокойни алеи и детски площадки. Освен това, ако все още не са заспали мечките в Белица, разходката до там също ще бъде интересна за малчуганите. 

Спортните натури могат да яздят коне в село Бачево или да се забавляват във въжения парк край Добринище. 

СПА терапии за деца

В интерес на истината, тук се намира най-големия спа център. Огромният комплекс включва вътрешен басейн и външен. В СПА менюто се предлагат леки масажи за деца в присъствието на родител. Използват се специални мазила, които действат успокояващо и релаксиращо. 

За страдащите от астма и алергии препоръчителна е халотерпията - терапия в солна стая, където се поддържа по естествен начин най-висока чистота на въздуха от към бактерии и вируси. В очакване на дългите и студени зимни месеци родителите са отговорни за климатизацията на своите деца. Планината е особено подходяща за това. 

Изберете КАТАРИНО СПА ХОТЕЛ за здравословна почивка на планина!

https://www.livechatalternative.com/