Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Ферма в подножието на Южен Пирин и долината на река Струма

Животновъдната ферма на Катарино е създадена в екологичночист район с подходящ микроклимат и фермерски традиции. Стопанството е край град Кресна и в него се отглеждат хуманно и свободно стадата от елитни крави, овце и кози. За каузата производство на чиста и вкусна храна са привлечени зоолози и ветеринари с дълъг опит, а също така и специалисти в хранително-вкусовата промишленост. Фермата разполага с минилаборатория за постоянно изследване, контрол и анализ на произведените продукти, както и със собствена мандра.

Вдъхновени от природата

Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Всичко за натуралната храна, която произвеждаме с марката „Katarino Food“, можете да откриете на фирмения сайт с електронен магазин: www.katarinofood.com. Катарино фууд прави и директни доставки на клиенти в София, веднъж седмично, при предварителна заявка на фирмения сайт. В хотелския комплекс „Катарино“ е на разположение фирмен магазин.

Богатства от нашата ферма

Над 60 вида натурални продукти, собствено производство, изкушават всяка сутрин гостите на СПА комплекса. Това е забележително и доста смело, а успехът е плод на висок професионализъм!

 Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

  • Млечни продукти

Качеството на млякото предопределя изборът на породите

Повод за гордост е стадото крави от породата Нормандско говедо, внесени от Франция. Любопитен факт е, че всяко едно животно от кравефермата разполага със собствен паспорт и дълго родословно дърво от минимум 100 години. За да се подчертаят и съхранят най-добрите качества на породата и тя да се развива успешно, селекционерите във Франция притежават 250-годишна история на породата и стриктно съблюдават развитието на нейния генофонд. Характерно за кравето мляко от породата Нормандско говедо е високото съдържание на калций и на протеин, който е от противоалергенния тип бета казеин. Във Франция това млякото се използва изключително за производство на адаптивно мляко и хумана.

Овцете са от специална млечна порода Асаф, внесени от Испания.

Козите са от породата Кафява алпийска коза, внесени от Франция.

На критиците, които задават въпроса, защо не български породи отговорът е, че в миналото България действително е имала високи постиженията в селектирането на породите, но в междувремието от държавна към частна икономика, традицията е прекъсната.

Производство

Млечните продукти се произвеждат от пълномаслено мляко, без да се допуска разрушаване на структурата на продукта. Ще се уверите в това от вкусното кисело мляко, което с плътен каймак. В мандрата се произвеждат: българско традиционно зряло саламурено сирене от овче, козе и краве мляко, зрял кашкавал от краве мляко, масло, извара и цедено кисело мляко.

  • Месни продукти

Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Приготвят се по автентични рецепти от Разложкия край, с ароматни пирински подправки, без консерванти, заместители и подобрители. Асортиментът включва: Бански старец, Варено-пушена македонска наденица, Горска луканска, Деликатесен салам, Кайзер пастърма, Кренвирши, Свинска шунка, Сушен пирински суджук, Филе Елена, Шпек салам.

В менюто на ресторант „Катарино“ се предлагат плата със селекция от домашно приготвени сирена и кашкавали и такива с подбрани домашно приготвени мезета с Пирински билки.

В традиционното меню на Механата ще срещнете интересни старовремски ястия със сланинка, суджук или кървавица с модерен почерк.

Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Хубавата натурална храна не може да мине без също толкова висококачествени напитки.

Представяме Ви КАЛУГЕРИЦА - нашата бира:

  • Занаятчийска бира, създадена от опитни технолози;
  • Истинско пиво, приготвена от естествени продукти;
  • Нефилтрирана и непастьоризирана здравословна напитка в три варианта - лагер, червена и тъмна.

Хотел Катарино СПА - удоволствие от истинската храна

Бира Калугерица е игриво златна на цвят, а леката мътност пречупва приятно слънчевите лъчи през чашата. Отличава се с фина газираност и бяла пяна. Вкусът на малца придава на тялото закръгленост и се асоциира с мекотата на пресен пълнозърнест хляб. Ароматът на хмел е благороден и се дължи на сорта Hallertauer.

КАЛУГЕРИЦА е бира с класически баланс във вкусовете и ароматите, букет от полски билки с пръст и разчупена, полуузряла слънчогледова пита. Традиционна Lager бирена мая дава живот и настроение на безкомпромисните суровини в бирата. Отлежала при ниски температури, при наливане в чашата тя разкрива с нетърпение своя потенциал и сила, контролирани 21 дена по време на периода на зреене.

Финалът е дълъг и остава усещането за нещо истинско.

Не се колебайте, изберете Катарино, хотелът с истинска НАТУРАЛНА храна!

https://www.livechatalternative.com/