Катарино СПА Център LED фотобиостимулация

Катарино СПА Център LED фотобиостимулация

Същност на фотобиостимулацията

Фотобиостимулацията се основава на факта, че в човешкия организъм има клетки, съдържащи фоторецептори, които са способни да пропускат светлинните (електромагнитни) сигнали през клетъчната мембрана. Коничните клетки (или колбички) са фоторецептори, които реагират на определен цвят на светлината (дължина на електромагнитната вълна). При хората, три типа колбички са отговорни за разпознаването на трите основни цвята – син, зелен и червен.

Пръчковидните клетки са фоторецептори реагиращи на интензитета на светлината, позволяващи зрение при ниски нива на осветление.

Съотношението между пръчките и колбичките има отношение към дневния и нощния ритъм на живот. При хората съотношението пръчковидни клетки/колби е около 20:1, докато при нощните животни, като например горската улулица, това съотношение е около 1000:1.

Слънцето е естествен фотобиостимулатор с лечебно и разкрасяващо действие. В ежедневната градска среда хората нямат достатъчно слънчеви часове навън, за да закалят своя организъм чрез слънчеви бани.

Много често времето за слънчеви бани се отлага за отпуската и тогава притиснати от кратко време, човек може повече да си навреди от слънчевите лъчи, от колкото да изпита техните ползи. Съвременното здравословно решение за ежедневието и всички сезони е LED фотобиотерапията

Фотобиостимулацията използва специфична дължина на вълна на светлинната, която ускорява процеса на обновление на клетките. В зависимост от дължината на вълната на излъчваната светлина се активират специфични клетки.

В Катарино СПА Център се предлагат успешно Крио-лед терапията на френската козметична компания „Филорга“. 

Катарино СПА Център LED фотобиостимулация

Криолед терапията удължава младостта чрез въздействие с ниска температура върху кожата. За целта се използва специален накрайник, който достига до температура -18 градуса в зоната на лицето и -10 градуса при околоочния контур

Посредством студа кожата се обновява, стимулират се процесите на обмяна на вещества и се засилва имунитета. Усещането е за приятен масаж. Кожата повишава своята еластичност. Чрез терапията се осъществява контролирано раздвижване на кръвоносните съдове и много добър дренаж на натрупванията от лимфна течност и др. баластни съставки в областта на лицето. 

Следва въздействие върху кожата с лед светлини

За целта се използва накрайник със сменящи се лед светлини. Те биват синя, зелена, жълта и червена. В зависимост от своята дължина на вълната, лед светлините имат различно проникване в дълбочината на кожата.

 • Синята лед светлинавъздейства на ниво епидермис- на повърхностния слой на кожата, като повлиява положително при поява на акне, при мазна и проблемна младежка кожа;
 • Зелената лед светлинавъздейства върху базалната мембрана-тънък лист от съединителнотъканни влакна, върху който лежат епителните клетки, покриващи кръвоносните съдове, вътрешните органи, кожата и т.н. Тя съдейства за регулиране на функцията на мелогенезата. Препоръчва се при пигментни петна върху кожата, за тяхното ограничаване, профилактика и постигане на равномерен тен;
 • Жълтата лед светлина достига до папиларната дерма и стимулира естествените механизми на възобновяване и жизненост на клетките;
 • Червената лед светлина прониква най-дълбоко в кожната структура, стимулирайки производството на колаген и еластин.

Криолед терапията е щадяща и без странични ефекти като лющене и зачервяване, като създава възможност за проникване в по-дълбоките слоеве на използваните последващи козметични продукти.

Криолед терапията- видим ефект още при първата процедура.

Кожата е освежена, по-чиста, по-светла и по-гладка. Препоръчват се няколко процедури на месец, за постигане на траен ефект. По време на програмата се забелязва прогресивно подобряване на тена на лицето, изчистване на тъмните петна и хидратация, омекотяване на линиите и бръчките.

Катарино СПА Център - най-добрата фототерапия

Препоръчителни програми:

 • Терапия с мощен лифтинг ефект с продължителност 60 мин. ;

Терапия за жени в зряла възраст, която цели моделиране на лицевия овал. Терапията подобрява еластичността на кожата, намалява бръчките, а кожата става по-стегната, плътна и блестяща.

 • Интензивна антибръчкова терапия с продължителност 60 мин. ;

Уникална терапия, която хидратира кожата в дълбочина и я прави еластична и жизнена. Подходяща е за суха и изтощена кожа.

 • Мощна хидратираща терапия с продължителност 60 мин.;
 • Криотерапия за интензивна хидратация с активни съставки и траен ефект. 

Терапията стимулира кръвообращението, вследствие на което кожата се снабдява с кислород, активните съставки проникват в дълбочина и предизвикват екстремна хидратация.

 • Околоочна терапия против тъмни кръгове и торбички под очите с продължителност 30 минути. 

Терапия с лек лимфен дренаж, подобряваща кръвообращението. Ефективна е при всички проблеми, засягащи околоочния контур – тъмни кръгове, торбички под очите и бръчки.

 • Терапия „Нова кожа“ за блясък и равен тен с продължителност 60 мин.

Комбинира в себе си лайт пийл и криотерапия за обновяване на кожата чрез козметични продукти с биоктивни съставки. Подходяща е при:

 • Липса на блясък и неравен тен;
 • Загуба на еластичност на кожата;
 • Груба и неравна кожа;
 • При активни пушачи;
 • При петна след акне;
 • Бръчки.
 • Терапия „Регулиране на хипер – пигментни петна“ с продължителност 50 мин. 

Комбинацията от LED светлини и Bright peel имат за цел да стимулират производството на колаген и еластин и едновременно с това да подсилят процеса на меланогенеза, виновен за производството на нови пигментни петна, както и да успокои чувствителната кожа .

 • LED терапия с продължителност 60 мин. 

Използват се светлинни вълни, насочени в самата сърцевина на кожата. Те достигат до митохондриите като генерират енергия АТФ*, използвана директно от клетките.

 • Интензивна хидратираща терапия с продължителност 35 мин.

(Уникална терапия, която подобрява хидратира кожата в дълбочина и едновременно с това възстановява липидите и подхранва епидермиса.

Подходяща е за суха кожа с липса на еластичност и блясък, грапаво усещане и при множество фини линии поради дехидратация).

 • Филорга пилинг с продължителност 30 мин.

Ексфолиация на кожата със СПЕЦИАЛНО АДАПТИРАН РАЗТВОР СПОРЕД ВАШИТЕ НУЖДИ:: Пилинг без излющване и зачервяване. Придава блясък, свива порите, депигментиращо действие и блокира появата на нови петна.

Съчетайте своята зареждаща почивка в КАТАРИНО СПА ХОТЕЛ с разкрасителни процедури. Създайте своя предварителна програма и се възползвайте от стимулиращи отстъпки!

https://www.livechatalternative.com/