СПА почивка с минерална вода - какви са ползите и защо да я изберете?

СПА почивка с минерална вода - какви са ползите и защо да я изберете?

Произходът на думата SPA произлиза от името на белгийски град, чиито минерални води са били използвани за пиене и по този начин много хора са излекувани от различни болести. Предполага се, че думата е съкращение за различни латински фрази като „sanitas per aquas“, което означава „здраве чрез вода“, или „Solus Per Aqua“, което се превежда „вода в себе си“. Днес СПА в България означава сила и красота чрез магията на българските термални водни извори.

Малко са страните, не само в Европа, но и в световен мащаб, които могат да се конкурират с България, когато става въпрос за изобилие и разнообразие на термични находища. У нас са открити и проучени повече от 600 минерални извора, 80%, от които имат лечебни свойства. Те са известни със своя разнообразен химичен състав, както и с богатото си съдържание на минерали и микрокомпоненти. Българските балнеоложки курорти имат предимството, че се намират в много благоприятни климатични райони, предоставяйки изключителната възможност за комбиниране на балнеолечението с климатичното лечение.
Много хора търсят начин да подобрят здравето си, както физическо, така и психическо. Още от древността, минералната вода е предпочитана за лечение на различни заболявания. Може би се чудите как минералната вода помага?

Отговорът е в името. Тя извира от недрата на Земята и съдържа различни минерали като натрий, желязо, магнезий, калций и други. Както знаете, човешкият организъм има нужда точно от тези минерали, за да функционира правилно. Минералната вода е добре известна със способността си да укрепва имунната система на човека и да пречиства организма от токсини. Тя се използва за СПА, балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, благоприятна е също за следоперативна профилактика на стари травми, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали.
Ако все още се колебаете кое място да изберете за вашата почивка, препоръчваме ви да изберете такъв СПА комплекс , който разполага с всички удобства, модерни съоръжения за релакс и минералана вода!
Минералната вода има редица преимущества и при употребата й, независимо от терапията, не се наблюдават алергични кожни реакции. Тя има свойството да успокоява нервите, да елиминира стреса и напрежението, като това е най- добрият начин да поодбрим и съхраним своето здраве. В съчетание с правилно подбран СПА хотел, почивката може да бъде истинска приказка. Има много СПА дестинации в България, но защо да изберете Катарино за своята СПА почивка?

Катарино СПА Хотел разполага с луксозна термална зона https://hotelkatarino.com/thermal-zone , в която ще намерите:
- вътрешен и външен басейн с минерална вода с температура 30 градуса, които работят целогодишно, с изключение на детския басейн, който се използва само през летните месеци.
- солна стая с хималайска сол, която пречиства въздуха, има отпускащо действие върху организма и съдържа повече от 80 минерала, необходими на тялото.
- инфрачервена сауна с температура в помещението не по – висока от 50-60 градуса, подходяща за всички, за които високите температура не са препоръчителни.
- традиционна и ароматна баня, която със своята почти 100% влажност на въздуха и температура 45-50 градуса ще отпусне сетивата ви, за да се насладите на истински релакс.
- финландска сауна – със своята температура от 80 -100 градуса тя има детоксикиращ ефект, облекчава мускулната болка, подобрява сърдечната дейсност и кръвното налягане.
- ланкониум – помещение с 50-60 градусова температура, в което може да се отпуснете върху затоплени пейки и да се насладите на приятни аромати под звуците на релаксираща музика.
- тепидариум - топлите каменни лежанки ви очакват, за да ви помогнат да забравите за забързания, натоварен делник.
- кнайп пейка – чрез прилагането на тази процедура, посредством редуване на топла и студена струя вода се засилва имунната система и се подобрява кръвообръщението.
- леден фонтан – предоставя възможност на гостите на СПА центъра да се разхладят между топлите процедури.
- приключенски душове - След използването на сауна и парна баня, тези хоризонтални и вертикални струи вода имат ролята да освежат и заредят тялото с нова енергия.
- сераил баня –топло помещение, в което гостите могат сами да си направят маска на тялото с глина или лечебна кал, съдържаща минерали, които подхранват, пречистят и тонизират кожата.
- топло помещение с благородни камъни –терапията е наслада за тялото, защото посредством благородни камъни, цветове и аромати, подобрява енергийния баланс на организма и неутрализира отрицателните вибрации.
- Топла ароматна вана – тя се приготвя индивидуално за всеки гост, в зависимост от неговите предпочитания и нужди. Комбинацията от натурални етерични масла и минерална вода не само глези сетивата, но има и лечебни свойства.

Разбира се, една истинска СПА почивка не може да бъде пълноценна без релаксиращ масаж. Катарино СПА Хотел разполага със страхотен екип от висококвалифицирани масажисти, които могат да ви предоставят перфектния рестарт, от който се нуждаете.

Модерните съоръжения предоставят отлични възможности, както за релакс, така и за ефективно лечение на много заболявания, а също така осигуряват и уникална атмосфера за приятна и спокойна СПА почивка. Като прибавим прелестната красота на региона, Катарино СПА Хотел е символ за релаксираща почивка сред природата!

https://www.livechatalternative.com/