Изберете страница

Катарино СПА хотел: Открояващ се със сертификат „Зелен ключ“ в туризма

юни 9, 2023Блог

Във времена, когато опазването на околната среда става все по-важно, създаването на устойчиви туристически обекти е от съществено значение. Един такъв пример за ангажимент към екологичната отговорност е Катарино СПА хотел, който с гордост притежава сертификат „Зелен ключ“. Този престижен сертификат е потвърждение на отговорност на хотела да изпълнява високи стандарти за опазване на околната среда и устойчиво развитие.

 

Сертификатът „Зелен ключ” е световно признат и дава възможност на хотелите да покажат своята ангажираност към опазването на околната среда и да се интегрират в зелената икономика. Той е разработен от Фондацията за образование и околна среда (FEE) и се присъжда на обекти, които са поели отговорност да изпълняват определени критерии в областта на устойчивото развитие.

Катарино СПА хотел е място, което привлича туристи с изисканост и високи очаквания. Съчетавайки луксозен комфорт с отговорност към природата, хотелът създава уникално преживяване за своите гости. Неговата архитектура и дизайн са в синхрон с природата, използвайки енергоспестяващи технологии и материали с нисък въглероден отпечатък.

За да получи сертификат „Зелен ключ“, Катарино СПА хотел се подлага на строги проверки в различни области. Енергийната ефективност е от голямо значение, затова хотелът инвестира в използване на нискоенергийни крушки и LED осветление, новозакупените електроуреди, които са енергийно ефективни. Хотелът използва възобновяеми източници на електроенергия и предлага възможност за зареждане на електрически превозни средства.

Освен енергийната ефективност, Катарино СПА хотел се грижи и за опазването на водните ресурси и намаляване количеството използвана вода в процесите по консумация и почистване. Хотелът инвестира в тоалетни с двойно промиване, отговарящо на еко стандарти за намаляване количеството на използвана вода, душове и кранове, които пестят вода, процедури за редовна проверка на капещи кранове и такива за смяна на спално бельо и хавлии, които имат за цел намаляване на броя пранета, а чрез тях  и разхода на вода. Фокусът е и върху обновяване на процесите на почистване, за да се елиминира използването на аерозоли и въвеждане на екологично чисти химикали за почистване и дезинфекция, а съдомиялните и перални машини се използват само на пълен капацитет.

Храната е още един важен аспект за Катарино СПА хотел. Ние предлагаме вкусна и здравословна храна, включваща главно еко и собствено произведени продукти. Това намалява емисиите от транспорт и химикали, свързани с производството на храната.

Всеки гост в Катарино СПА хотел може да се убеди в устойчивите практики, които прилагаме. Но освен луксозно настаняване и СПА услуги, хотелът също така играе активна роля в образователните инициативи и информира гостите за важността на опазването на околната среда.

 

Сертификатът „Зелен ключ“ е не просто етикет, но и е доказателство за ангажимента на Катарино СПА хотел към екологичната отговорност и устойчивото развитие. Това не само подобрява опита на гостите, но и служи като вдъхновение за други туристически обекти да последват примера ни и да се присъединят към движението за опазване на околната среда.

Получи първи следващата оферта от СПА хотел Катарино

Гарантирано най-добра цена

Best price guaranteed

https://www.livechatalternative.com/