Изберете страница

Колко често трябва да правите процедури за лице, за да подобрите външния си вид

май 26, 2023Блог

Колко често трябва да полагате грижа за лицето си, за да подобрите външния вид на кожата си? Това е въпрос, който си задават много хора и отговорът зависи от различни фактори. За съжаление, няма да намерите универсален отговор на този въпрос.

 

Важни фактори, които трябва да имате предвид, когато вземате решения относно вашите терапии за лице:

 

Регенерация на кожата – Важно е да разберем, че нашите кожни клетки имат специфичен жизнен цикъл. Средната продължителност на живота на една кожна клетка е приблизително 28 дни. Имайки предвид това, няма голям смисъл да правим терапия за лицето по-често от всеки 28 дни, защото просто ще прекъснем естествения процес на регенерация на кожата. Колкото и приятни да са процедурите за лице в СПА центъра на Катарино СПА хотел или където и да е другаде, по-честите процедури за лице не са непременно по-добри.

 

Вашата рутинна грижа за кожата – Колко добре поддържате рутинната си грижа за кожата на лицето си у дома? Ако не почиствате, тонизирате и овлажнявате ежедневно лицето си, тогава вашите нужди ще се различават от тези на някой, който го прави. Трябва също така да използвате слънцезащита ежедневно, както и да правите ексфолиация няколко пъти седмично. Ако правите всички тези неща, тогава провеждането на процедура за лице всеки месец трябва да ви помогне да запазите кожата си в най-добрия й вид.

Вашия тип кожа – Разбира се, не можем да забравим за вашия тип кожа. Ако имате чувствителна кожа, тогава ще искате да отделите малко повече внимание на процедурите за лице. Например, тези от вас, които са с кожа, склонна към акне, може да се нуждаят от процедури за лице по-често, за да предотвратят появата на пъпки.

 

Вашият бюджет – За съжаление процедурите за лице могат да бъдат доста скъпи. Въпреки че не става въпрос за самата козметика за лице, вашият бюджет е нещо, което трябва да вземете предвид, когато взимате решение колко често да посещавате професионален козметик. Ако бюджетът ви не е ограничен, препоръчително е да ходите на процедури за лице на всеки четири до осем седмици. Ако все пак разполагате с ограничен бюджет, то може да обърнете по-голямо внимание на рутинната грижа за кожата на лицето си у дома.

 

Най-общо казано, споменатият по-горе препоръчителен период от четири до осем седмици е добро правило за повечето хора. Все пак винаги е най-добре да слушате какво ви казва кожата ви. Ако смятате, че имате нужда от грижа за лицето по-често, придържайте се близо до границата от четири седмици. Ако кожата ви е в добро състояние, може да посещавате козметика си веднъж на всеки два месеца.

Ползи от процедурите за лице

Какви са ползите от грижата за лицето? Първо и най-важно, процедурите за лице могат да помогнат за подобряване на външния ви вид, като направят кожата ви да изглежда по-здрава и сияйна. Те правят това чрез дълбоко почистване на порите ви, ексфолиране на мъртвите кожни клетки и осигуряване на така необходимата хидратация. В зависимост от компанията може да се насладите и на релаксиращ масаж , който да помогне за намаляване на стреса и насърчаване на по-добър и качествен сън.

 

Второ, процедурите за лице могат да помогнат за отпушване и свиване на порите, което от своя страна може да помогне за предотвратяване на акне и други кожни проблеми. Ако се борите с хронично акне, редовните процедури за лице могат да бъдат важна част от плана ви за лечение.

 

И накрая, процедурите за лице могат да ви осигурят така необходимото „време за мен“. В нашето забързано ежедневие може да е трудно да намерим време да се отпуснем и да се погрижим за себе си. Но отделянето на час или повече за себе си може да бъде всичко, от което се нуждаете, за да презаредите за следващата част от натоварения си график.

 

Ако изберете домашни процедури за лице, имайте предвид, че те ще бъдат стандартни и еднотипни в сравнение с професионалните процедури за лице, при които експертът може да приспособи изживяването към вашата кожа, ако изберете да посетите СПА център!

 

Получи първи следващата оферта от СПА хотел Катарино

Гарантирано най-добра цена

Best price guaranteed

https://www.livechatalternative.com/