Изберете страница

Трябва ли да бръснете краката си преди масаж

май 19, 2023Блог

Един от най-често срещаните въпроси, които СПА центровете задават, е дали клиентите трябва или не трябва да бръснат краката си преди масаж. Това е основателно питане, тъй като хората се притесняват, че космите често можат да пречат и да затруднят терапевта да работи върху определени зони. Е, нека най-накрая да дадем отговор на този въпрос.

Трябва ли да бръснете краката си преди масаж?

И така, трябва ли да си обръсна краката преди масаж? Краткият отговор е не, не е необходимо. Въпреки че може да е изкушаващо да мислите, че премахването на космите ще направи изживяването от масажа по-приятно, това не е задължително да е вярно. Вашият терапевт вероятно е преминал обучение как да се справя с окосмяването по тялото и не би трябвало да има никакви проблеми с осигуряването на пълен и ефективен масаж – с косми или без.

Някои масажисти може дори да препоръчат да не се бръснете, тъй като това може да направи кожата ви чувствителна и много податлива на раздразнение. Не само това, но може също да увеличи риска от кожни инфекции, ако не вземете правилните предпазни мерки. Поради тази причина някои терапевти предпочитат да не се бръснете преди посещението си.

 

Що се отнася до това, решението дали да се обръснете или не преди масаж зависи изцяло от вас. Ако се чувствате по-комфортно с по-малко косми, то се обръснете. Но ако не искате да рискувате допълнително раздразнение или болка, тогава просто оставете краката си както са – вашият масажист няма да има нищо против и в двата случая. Просто не забравяйте да ги уведомите за всякаква чувствителност на кожата или алергии преди началото на масажа, за да могат да коригират техниката си спрямо вашите нужди.

 

Най-важното е да се чувствате комфортно, да се отпуснете и да се наслаждавате на изживяването си от масажа – бръсненето на краката ви преди това не трябва да вреди на този процес по никакъв начин. В обобщение, масажите в Банско в СПА центъра на Катарино СПА хотел нямат специфични изисквания по отношение на бръсненето.

Бръсненето не е необходимо

 

Искаме да се съсредоточим върху мита, че няма да постигнете пълния ефект, ако не сте обръснали краката си преди масаж. Това не е вярно – все пак ще получите същите резултати, независимо дали сте се обръснали или не.

 

Масажистите са експерти с ръцете си, което означава, че за тях няма значение дали краката ви са гладки или не. В повечето случаи използваното масажно масло е леко и попива бързо в кожата ви, така че не е необходимо да се бръснете предварително. Освен това, ако имате окосмяване по тялото, терапевтът ще коригира техниката си на масаж съответно – като се увери, че тялото ви е отпуснато и без напрежение.

 

През годините масажистите ще са работили върху тела с всякакви форми и размери, както със, така и без косми. Така че, не се притеснявайте за това. Трябва ли да се обръсна преди масаж? Не и ако не искате или ако се притеснявате за чувствителност. Ако искате, направете го.

 

Защо да си направите масаж на първо място? Масажът е невероятно полезен начин за намаляване на напрежението, отпускане на мускулите, подобряване на кръвообращението и подобряване на общото благосъстояние. Масажистът може да ви помогне да определите къде тялото ви се нуждае от допълнително внимание и да обработи тези зони по-дълбоко, отколкото бихте могли да направите сами. Плюс това, масажната сесия предлага възможност да отделите малко време от нормалната си рутина – така че се наслаждавайте!

Получи първи следващата оферта от СПА хотел Катарино

Гарантирано най-добра цена

Best price guaranteed

https://www.livechatalternative.com/